Onderwerpen in Kritische Noten kunnen voor mij een aanleiding zijn om er van een afstand naar te kijken en dan te ontdekken hoe het in een groter geheel zijn plaats inneemt.

Geneeskunde - De commotie rond de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep is zo'n aanleiding. Ik heb me in de discussie gemengd vanwege de onvolledige voorlichting door de overheid. Nog niet eerder heeft de samenleving, weliswaar via internet, zich zo fel verzet tegen tegen een actie van de medische wetenschap. En niet eerder had de geneeskunde geen passende reactie klaar. Dat vond ik een boeiend gegeven. Hieruit is dit artikel voortgekomen. Het probeert een inzicht te geven in het medisch denken en doen.

Nanogeneeskunde - Dit artikel kwam uit een ander motief tot stand. Ik ben er vanuit een persoonlijke interesse in beland en deelnemer geworden aan de maatschappelijke discussie over nanotechnologie op nanopanel. Hier kwam ik in aanraking met nanotoepassingen in de geneeskunde en ben ik zelf verder op zoek gegaan naar meer informatie. Met dit artikel wil ik mijn informatie delen op een begrijpelijke manier.

Gezondheidszorg - De kosten zijn onbeheersbaar en gaan in de nabije toekomst te pan uit rijzen. Dat is de verwachting. Voor mij een reden om hierop een reactie te schrijven, want het kan echt goedkoper. Hoe? Door de preventie meer focus te geven en alternatieve geneeswijzen op te nemen in de gezondheidszorg.

 BESCHOUWINGEN

hoofdcat beschouwingen 120

 

 

 

 

geneeskunde
gezondheidszorg
nanogeneeskunde

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com