Raadpleeg voor actuele informatie andere websites. Google bv. op "spaarlampen en gezondheid".

Licht hebben we nodig, maar dan wel in de juiste samenstelling. Zonlicht is het natuurlijke licht dat alle levende wezens gebruiken om te groeien en te gedijen. Natuurlijk licht bestaat uit een breed spectrum van lichtgolven. Spaarlampen en LED-lampen produceren slechts een deel van dit spectrum. Zie hier het probleem in een notendop.

Lees meer...De gloei- en halogeenlamp worden verboden ten gunste van spaarlamp en LED-verlichting. Er worden echter ook kanttekeningen gezet bij de vriendelijkheid voor milieu en mens. De kritische geluiden krijgen echter nauwelijks de kans in de hype van de spaarlamp.

Lees meer...Dit is een ingezonden brief van Dr. L.F. Feiner, Emeritus Hoogleraar Natuurkunde aan de Universiteit van Utrecht. Als deskundige brengt hij enige nuancering aan in het kostenvergelijkingsplaatje tussen gloeilamp en spaarlamp.

Lees meer...De spaarlampentest, gepubliceerd in de Consumentengids van november 2009, concludeert dat de spaarlamp nog niet is uitontwikkeld. Er is nog het een en ander op aan te merken zoals de kleurweergave, opstartsnelheid en levensduur. Maar er wordt ook gewaarschuwd voor schadelijke kanten van de spaarlamp.

Lees meer...Spaarlampen vormen tenminste 3 duidelijke risico's voor onze gezondheid. Door hun stralingsniveaus vormen ze electromagnetische velden, ze bevatten kwik en geven UV-straling af. Daarnaast zijn er nog kleinere euvels zoals effecten van flikkerend licht, toxische vlamvertragers en het hoge gehalte aan blauw licht.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com