NB
Hoewel een aantal artikelen over dit onderwerp nog steeds op (voldoende) geldigheid mag rekenen, heb ik de medische ontwikkelingen niet meer bijgehouden. Houd hier rekening mee en gebruik andere publicaties om zaken te verifiëren.

Vaccinatie was in 2009 sterk in de belangstelling vanwege het regeringsplan een grootschalig vaccinatieprogramma tegen de Mexicaanse griep in te zetten. De WHO bestempelde het als een dreigende pandemie. Dit heeft mondiale beroering gewekt als je op internet kijkt en op bescheidener schaal in de bladen. Hier vind je enkele zaken op een rij en kritisch naar beide kampen.

 

Lees meer...Het principe van vaccinatie berust op een theorie over de werking van ons immuunsysteem bij infecties. Tot nu toe hebben medici gedacht, en in de opleiding geleerd, dat het vooral de antilichamen zijn waarmee we een virusinfectie bestrijden. Uit recente onderzoeken blijkt dit idee niet te kloppen.

Lees meer...

De griepprik is niet bewezen werkzaam volgens een onderzoek van Geneesmiddelenbulletin. Huisarts van der Linde schreef hier een artikel over op de website van ZEMBLA (VARA), dat ik vanwege zijn helderheid hier ook plaats.

Lees meer...In Nederland wordt, op advies van de Gezondheidsraad, op grote schaal jaarlijks gevaccineerd tegen de seizoensgriep. Maar ... bij nader onderzoek blijkt de jaarlijkse griepprik veel minder te beschermen dan werd aangenomen.

Lees meer...Onze regering heeft besloten om in het najaar grote groepen mensen te vaccineren tegen de Mexicaanse griep vanuit een verantwoordelijkheid om onze bevolking te beschermen. Er zijn echter een aantal serieuze vraagtekens te zetten bij deze maatregel.

Lees meer...Dit is een heel beknopte en selectieve samenvatting van een stuk dat is geschreven door Marcel Messing en een product is van de werkgroep "WijWordenWakker". De volledige tekst kan je bekijken op www.wijwordenwakker.org (zie Links Vaccinatie aan de linkerkant).

Lees meer...Ons immuunsysteem is zó ingericht dat het op meerdere fronten kan werken. Het is een complex gebeuren van 2 samenwerkende componenten met als resultaat een goede bescherming tegen alles wat niet in ons lichaam thuishoort of schadelijk voor ons is.

Lees meer...Het aanmaken van weerstand (immuniteit) gaat in stappen. De normale weg is die van besmetting: je krijgt de ziektekiemen in je lichaam. Ons lichaam reageert hierop met een immuunrespons.

Lees meer...In Nederland zullen 2 vaccins aangeboden worden in de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep oftewel varkensgriep: pandemrix (van GlaxonSmithKline) en focetria (van Novartis). De samenstelling van beide vaccins verschilt niet noemenswaard, dus beschrijf ik ze alsof het over 1 vaccin gaat.

Lees meer...Op nogal alarmerende wijze kom ik op internet de bewering tegen dat er LEVEND VIRUS in de pandemische vaccins zit. Dit wijst erop dat de auteurs (en de kopieurs) onvoldoende kennis bezitten van het principe van de vaccinproductie.

Lees meer...In de media wordt nu meer aandacht besteed aan de de kritiek op het vaccinatieprogramma, die voornamelijk via internet te vinden is. De officiële reacties die mijns inziens toch wat nadere bespreking behoeven, plaats ik op deze pagina.

Lees meer...Kwik zou eerst niet in vaccin zitten en toen weer wel, maar in een veilige vorm. Het zou snel uit het lichaam verdwijnen, maar het blijft 3x zo lang in de hersenen. Het was verboden onder Hoogervorst en onder Klink zit het er weer in.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com